Praktisk Information

Förberedelser

Innan ni bokar måste ni som patient / vårdnadshavare läsa igenom villkoren i bokningssystemet och ge informerat samtycke till ingreppet. Ni intygar då att ni känner till riskerna med ingreppet och att det inte finns några tillstånd hos er själva/ pojken som förhindrar ingreppet från att utföras. Därefter kan ni boka och förskottsbetala antingen med kort, Swish eller delbetalning här på sidan.

 

Om det är ett litet barn, upp till 9 månader, som ska omskäras kan ni ta med er sockervatten i nappflaska även om vi också brukar ha det på kliniken. Sockervatten har en smärtlindrande och lugnande effekt och kan användas som komplement till lokalbedövningen för de minsta. Du blandar 10 gram socker i 100 ml kokt vatten i en nappflaska.

 

När ni ankommer till kliniken börjar vi med en konsultation där läkaren informerar om ingreppet och patienten undersöks för att säkerställa att inga så kallade kontraindikationer förekommer. Om patienten har sjukdomar eller besvär som skulle tala emot en omskärelse kommer den inte att utföras. Det handlar främst om så kallad begravd penis eller medfödda missbildningar och blodsjukdomar som borde ha upptäckts redan på BB/ BVC. Eftersom det är vanligt med just begravd penis hos pojkar över 2 månader har vi sedan sommaren 2024 infört krav om att pojkar mellan 3-9 månader måste bokas in till en konsultation med läkare innan omskärelse kan bokas.

 

Innan proceduren påbörjas får ni samma information som finns i bokningsvillkoren och patient/ båda vårdnadshavarna måste även underskriva en samtyckesblankett på plats.